Roláda a speciální karbanátky

26. ledna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Specialitky na neděli

ROLÁDA Z MLADÉHO DIVOČÁKA PLNĚNÁ HOUBOVOU OMELETOU

Marináda:

3 dcl olivového oleje
1 mrkev
5 stroužků česneku
5 ks bobkového listu
10 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře

 

Příprava masa:

750 g kýty z divočáka
10 plátků slaniny
10 dkg špeku
30 dkg nakrájených hub
2 dcl bílého vína
1 lžíce hořčice
1 lžíce sádla
2 cibule
sůl
pepř

Omeleta:

1 lžíce hrášku

10 dkg nakrájených hub
1 lžíce nakrájené červené papriky
1 lžíce sádla
1 červená cibule
2 vejce
hrst petrželky

 

Dva dny předem naložíme kýtu do olivového oleje s mrkví, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Z kýty utvoříme plát, naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme hořčicí a prokládáme anglickou slaninou. Necháme odpočinout.

Mezitím si na špeku orestujeme cibuli, přidáme hrášek, papriky, houby, petrželku, vše zalijeme rozmíchanými osolenými vejci. Vzniklou omeletu dáme na maso a utvoříme roládu.

Do pekáče dáme špek, sádlo a nakrájenou cibulku. Přidáme roládu a necháme zatáhnout. Zalijeme bílým vínem a dáme do trouby. Po čtyřiceti minutách přidáme nahrubo nakrájené houby, vrátíme zpět a pečeme do měkka. Jako přílohu podáváme opečený brambor.

 

KARBANÁTKY S KUŘECÍMI JÁTRY V CIBULOVÉM TĚSTÍČKU

250 g kuřecích jater
1/2 housky
majoránka
vejce
2 lžíce strouhanky
3 cibule
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce zakysané smetany
5 dkg strouhaného sýra
čerstvá bazalka na ozdobu
sůl, pepř

Kuřecí játra pokrájíme na kostičky, smícháme s houskou, moukou, vejcem, strouhankou, sýrem, majoránkou, pepřem a solí. Najemno nakrájenou cibuli dáme do misky, přidáme vejce, smetanu, hladkou mouku, osolíme a opepříme. Z játrové směsi namočenýma rukama děláme kuličky, které obalíme cibulovým těstíčkem z obou stran a smažíme na oleji dozlatova. Poté zdobíme čerstvou bazalkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme