Ruská polévka s masovými knedlíčky

25. ledna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Zimní životabudič z Ruska

RUSKÁ POLÉVKA S KNEDLÍČKY

1 petržel

2 mrkve
¼ celeru
3 brambory
¼ hlávky zelí
1 rajský protlak
2 stroužky česneku
2 lžíce sádla
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře

Knedlíčky:
200 g mletého hovězího masa
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
zelená petrželka
sůl, pepř

Dochucení:
1 sklenice naložené červené řepy
1 zakysaná smetana
citrón

V hrnci na sádle opečeme očištěnou a na nudličky nakrájenou petržel, poté celer, mrkev a brambory. Dále přidáme rajský protlak a česnek. Zalijeme vodou, osolíme a dochutíme kořením.

Mleté maso smícháme s vejcem, moukou, petrželkou, solí a pepřem a utvoříme knedlíčky. Přidáme do polévky a vaříme asi 20 minut. Nakonec dáme naloženou červenou řepu i s lákem. Dochutíme citrónem. Na talíři dozdobíme polévku lžící zakysané smetany.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme