Salámová pizza

8. února 2013·Jídlo a pití·Redakce

Pizza se nikdy neomrzí a je fuk, kolik je vám let!

1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
1 lžíce soli
špetka cukru
1 dcl horké vody
1 dcl mléka
2 dcl olivového oleje

Droždí smícháme s teplým mlékem a vodou, přidáme špetku cukru a necháme vykvasit. Do mísy dáme tři čtvrtě kila hladké mouky, olivový olej, sůl a za stálého míchání přidáváme udělaný kvásek. Těsto vypracujeme, až se odlepí a necháme jednu hodinu vykynout. 

Mezitím si připravíme omáčku z loupaných rajčat, které společně s cibulí, česnekem, solí a cukrem vaříme asi 40 minut. Z části vykynutého těsta vyválíme placku, dáme ji na plech a vytáhneme do stran. Na těsto rozetřeme tenkou vrstvu omáčky, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme dle chuti. Nakonec posypeme oreganem.

Pečeme v předem vyhřáté troubě na 240 stupňů asi 15 minut. Po upečení posypeme bazalkou a potřeme olivovým olejem a česnekem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme