Vyhledávání
Salámová pizza
Pizza se nikdy neomrzí a je fuk, kolik je vám let!
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
1 lžíce soli
špetka cukru
1 dcl horké vody
1 dcl mléka
2 dcl olivového oleje
Droždí smícháme s teplým mlékem a vodou, přidáme špetku cukru a necháme vykvasit. Do mísy dáme tři čtvrtě kila hladké mouky, olivový olej, sůl a za stálého míchání přidáváme udělaný kvásek. Těsto vypracujeme, až se odlepí a necháme jednu hodinu vykynout.
Mezitím si připravíme omáčku z loupaných rajčat, které společně s cibulí, česnekem, solí a cukrem vaříme asi 40 minut. Z části vykynutého těsta vyválíme placku, dáme ji na plech a vytáhneme do stran. Na těsto rozetřeme tenkou vrstvu omáčky, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme dle chuti. Nakonec posypeme oreganem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 240 stupňů asi 15 minut. Po upečení posypeme bazalkou a potřeme olivovým olejem a česnekem.