Vyhledávání
Šašlik na grilu
Grilovací víkendy jsou v plném proudu...
500 g krkovice bez kosti
50 g slaniny
2 větší cibule
2 papriky
1 dcl oleje
šťáva z 1/2 citronu
1 lžička pepře
Omáčka:
1 cibule
2 str. česneku
1 paprika
2 lžíce rajského protlaku
1 konzerva naložených nakrájených rajčat balsamikový ocet lžíce cukru
1 dcl piva
1 lžíce kari
sůl
Maso a slaninu nakrájíme na větší kostky, papriku a cibuli na měsíčky. Napícháme střídavě na špízy. Z oleje, mleté papriky, šťávy z citronu a pepře si uděláme kašičku, kterou důkladně špízy protřeme a dáme do chladu na 24 hodin.
Špízy vyndáme, osolíme a pečeme na grilu ze všech stran (případně na oleji na pánvi).
V hrnci si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a papriku. Přidáme 2 lžíce rajského protlaku, lžíci cukru, 2 lžíce balsamikového octa, nakládaná rajčata a zalijeme trochou piva. Povařujeme 30 minut, nakonec přidáme 1 lžičku kari, osolíme a zamícháme. Grilované špízy dáme do omáčky a ještě dusíme asi 1 hodinu na malém ohni do měkka.
Podáváme s rýží, zelným salátem, listovým salátem..