Silvestrovské pochoutky

28. prosince 2013·Jídlo a pití·Redakce

Mňamky na poslední den v roce

TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA

 

3 konzervy tuňáka v oleji

250 g čerstvého tvarohového měkkého sýru

2 cibulky

1 červená paprika

1 chilli paprička

1 lžíce másla

1/2 lžíce rajského protlaku

šťáva z ½ citrónu

sůl, pepř

bageta

Tuňáka scedíme přes sítko a necháme okapat.

Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme vnitřek a jemně nakrájíme. Cibulky oloupeme, překrájíme na čtvrtky a nakrájíme na jemné plátky. Chilli papričku zbavíme jádřinců a jemně nakrájíme. Vše osmahneme na másle a necháme vychladnout.

Tvarohový sýr smícháme s rajským protlakem, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Přidáme vychladlou zeleninu a okapaného tuňáka. Podáváme s bagetou.

CHLEBÍČKY SE SILVESTROVSKÝM HOVĚZÍM

 

250 g hovězí roštěné

2 stroužky česneku

1 červené paprika

1 chilli paprička

1 cibule

petrželová nať

sladké fazolové lusky

čerstvý zázvor

sůl, pepř

olej

ústřicová a rybí omáčka

Roštěnku zbavíme loje, překrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Prudce opečeme na oleji, osolíme, opepříme a po 3 minutách vytáhneme. Na té samé pánvi orestujeme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou papriku, chilli papričku, cibuli, nastrouhaný zázvor, sladké hráškové lusky a nakrájenou petrželovou nať. Po 3 minutách vrátíme plátky masa. Dochutíme pepřem, rybí omáčkou a ústřicovou omáčkou.

Podáváme s křupavým toastem nebo přímo na křupavém toastu.

CHLEBÍČKY SE SILVESTROVSKÝM KUŘECÍM

2 kuřecí prsa

1 lžíce bramborové moučky

1 cibule

2 stroužky česneku

sůl, pepř

3 ks jarní cibulky

2 lžičky sambal oliek

cherry rajčátka

rukola

švestková omáčka

 

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s bramborovou moučkou a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, jarní cibulky, promícháme, osolíme a opepříme. Dále přidáme 2 lžíce Sambal oilek, na půlky nakrájená cherry rajčátka a rukolu. Promícháme a zalijeme thajskou švestkovou omáčkou.

Podáváme s křupavým toastem nebo přímo na křupavém toastu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme