Vyhledávání
Silvestrovské pochoutky
Mňamky na poslední den v roce
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
3 konzervy tuňáka v oleji
250 g čerstvého tvarohového měkkého sýru
2 cibulky
1 červená paprika
1 chilli paprička
1 lžíce másla
1/2 lžíce rajského protlaku
šťáva z ½ citrónu
sůl, pepř
bageta
Tuňáka scedíme přes sítko a necháme okapat.
Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme vnitřek a jemně nakrájíme. Cibulky oloupeme, překrájíme na čtvrtky a nakrájíme na jemné plátky. Chilli papričku zbavíme jádřinců a jemně nakrájíme. Vše osmahneme na másle a necháme vychladnout.
Tvarohový sýr smícháme s rajským protlakem, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Přidáme vychladlou zeleninu a okapaného tuňáka. Podáváme s bagetou.
CHLEBÍČKY SE SILVESTROVSKÝM HOVĚZÍM
250 g hovězí roštěné
2 stroužky česneku
1 červené paprika
1 chilli paprička
1 cibule
petrželová nať
sladké fazolové lusky
čerstvý zázvor
sůl, pepř
olej
ústřicová a rybí omáčka
Roštěnku zbavíme loje, překrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Prudce opečeme na oleji, osolíme, opepříme a po 3 minutách vytáhneme. Na té samé pánvi orestujeme česnek nakrájený na plátky, nakrájenou papriku, chilli papričku, cibuli, nastrouhaný zázvor, sladké hráškové lusky a nakrájenou petrželovou nať. Po 3 minutách vrátíme plátky masa. Dochutíme pepřem, rybí omáčkou a ústřicovou omáčkou.
Podáváme s křupavým toastem nebo přímo na křupavém toastu.
CHLEBÍČKY SE SILVESTROVSKÝM KUŘECÍM
2 kuřecí prsa
1 lžíce bramborové moučky
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř
3 ks jarní cibulky
2 lžičky sambal oliek
cherry rajčátka
rukola
švestková omáčka
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, smícháme s bramborovou moučkou a zprudka opečeme na oleji. Přidáme nakrájenou cibuli, česnek, jarní cibulky, promícháme, osolíme a opepříme. Dále přidáme 2 lžíce Sambal oilek, na půlky nakrájená cherry rajčátka a rukolu. Promícháme a zalijeme thajskou švestkovou omáčkou.
Podáváme s křupavým toastem nebo přímo na křupavém toastu.