Vyhledávání
Zavřít
Slepičí guláš
Ten je lepší, než slepičí úlet!
Suroviny:
1 slepice
dvě velké cibule
Podravka gulášové koření
2-3 stroužky česneku
lžíce rajského protlaku
2 nožky klobásy
Tuk
Postup:
Slepici vykostíme, maso nakrájíme na kostky a okořeníme Podravkou gulášové koření. Ze skeletu připravíme vývar, kterým zalijeme základ.
V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku do zlatova. Dále přidáme česnek, na kostky nakrájené slepičí maso, kolečka klobásy a rajský protlak.
Osolíme a dusíme asi 15 minut, až maso změkne. Potom základ zalijeme vývarem ze skeletu, přivedeme k varu a poté zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vlažné vody.
Vaříme dalších nejméně 20 minut.