Slepičí guláš

18. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Ten je lepší, než slepičí úlet!

Suroviny:
1 slepice

dvě velké cibule

Podravka gulášové koření

2-3 stroužky česneku

 lžíce rajského protlaku

2 nožky klobásy

Tuk

Postup:
Slepici vykostíme, maso nakrájíme na kostky a okořeníme Podravkou gulášové koření. Ze skeletu připravíme vývar, kterým zalijeme základ.
V kastrole rozehřejeme tuk, na kterém osmažíme nakrájenou cibulku do zlatova. Dále přidáme česnek, na kostky nakrájené slepičí maso, kolečka klobásy a rajský protlak.

Osolíme a dusíme asi 15 minut, až maso změkne. Potom základ zalijeme vývarem ze skeletu, přivedeme k varu a poté zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vlažné vody.

Vaříme dalších nejméně 20 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme