Smažená rýže v ananasu

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

ananas, olej, 1 strožek česneku, 1 cibule, 1/2 celeru, 150g žampionů, 250g dlouhozrnné rýže, kmín, 2 lžíce sojové omáčky, cukr, sůl, kešu oříšky.

sinagl
Překrojíme ananas po délce na polovinu, vykrojíme dužinu, třetinu z ní nakrájíme na kostky. Zahřejeme v hluboké pánvi slunečnicový olej. Na prudkém plameni za stálého míchání usmažíme 1 stroužek rozetřeného česneku, 1 malou cibuli, nakrájenou na kostičky a polovinu řapíkatého celeru, nakrájeného na plátky. Po dvou minutách vmícháme lžičku mletého kmínu a 150 g mladých žampionů, nakrájených na plátky. Přidáme kostky ananasu, 250 g vařené dlouhozrnné rýže Lagris a dobře zamícháme. Vmícháme dvě lžíce světlé sojové omáčky, půl lžičky cukru, půl lžičky soli a 25 g kešu oříšků. Lžící přemístíme rýži do ananasových loděk. Ozdobíme jarní cibulkou, nakrájenou na kolečka, lístky koriandru a snítkou máty.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme