Smažená vepřová játra s pórkovým salátem

3. května 2013·Jídlo a pití·Redakce

K masu patří salátek!

700 g vepřových jater
10 žampionů

2 vejce
mléko
hrubá mouka a strouhanka na obalení
hrst petrželky
olej, pepř, sůl

1 pórek
4 vařené brambory
1 bílý jogurt
šťáva z 1 citrónu
2 cibule
2-3 stroužky česneku

sůl, pepř

Očištěná játra propláchneme v mléce, osušíme a nakrájíme. Obalíme je v hrubé mouce, vejci a strouhance, kterou jsme smíchali s nadrobno nakrájenými žampiony. Smažíme na oleji dokřupava.

Pórek nakrájíme na plátky, spaříme a scedíme. Uvařené vystydlé brambory nakrájíme na plátky a opečeme na oleji, osolíme a opepříme, přidáme cibuli a opékáme dokřupava. Dáme do mísy, přidáme spařený pórek, promícháme, přidáme jogurt, citrónovou šťávu, česnek a opět promícháme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme