Vyhledávání
Smažená zelenina s bylinkovým tvarohem
Něco lehčího od naší Lidun
500 g brambor vařených ve slupce
1 lilek a cuketa
250 g květáku a 250 g brokolice
1 červená a 1 zelená paprika
2 rajčata
1 cibule
sůl
3 lžíce olivového oleje
pepř
250 g tvarohu
100 g kysané smetany
3 lžíce sekané směsi zelených bylinek
Postup:
Zeleninu omyjeme a očistíme a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Lilek a cuketu nakrájíme také na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžice. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky a zbavíme je jadérek. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na dílky.
Květák a brokolici vaříme asi 3 min. v osolené vodě, potom je vyjmeme a necháme dobře okapat.
Zeleninu osmahneme ze všech stran na olivovém oleji, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
Tvaroh se smetanou rozmícháme a utřeme do krému. Vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Zeleninu podáváme s bylinkovým tvarohem.