Smažená zelenina s bylinkovým tvarohem

9. ledna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Něco lehčího od naší Lidun

500 g brambor vařených ve slupce

1 lilek a cuketa

250 g květáku a 250 g brokolice

1 červená a 1 zelená paprika

2 rajčata

1 cibule

sůl

3 lžíce olivového oleje

pepř

250 g tvarohu

100 g kysané smetany

3 lžíce sekané směsi zelených bylinek

Postup:
Zeleninu omyjeme a očistíme a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Lilek a cuketu nakrájíme také na plátky, květák a brokolici rozebereme na růžice. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata na dílky a zbavíme je jadérek. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na dílky.
Květák a brokolici vaříme asi 3 min. v osolené vodě, potom je vyjmeme a necháme dobře okapat.
Zeleninu osmahneme ze všech stran na olivovém oleji, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
Tvaroh se smetanou rozmícháme a utřeme do krému. Vmícháme bylinky, osolíme a opepříme. Zeleninu podáváme s bylinkovým tvarohem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme