Špenátové lasagne

22. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Zelená lasagním sluší!

Potřebujeme:
400g lasagní

100g anglické slaniny

Podravka na Italské speciality

2 cibule

2 mrkve

1 špenát

300g mletého masa

2 uvařená vejce

3 lžíce hladké mouky

sůl

pepř

česnek

Postup:
Lasagne uvaříme v osolené vodě. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, poté ji rozpustíme na pánvi a orestujeme na ní nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev.

Dále přidáme špenát a dusíme tak dlouho, až se voda téměř odpaří.

Odstavíme a přidáme mleté maso, koření Podravka na Italské speciality, nakrájená uvařená vejce, mouku, sůl, pepř a česnek.

Střídavě vrstvíme do pekáče lasagne a směs. Poslední vrstvou jsou lasagne.Na horní vrstvu dáme několik lupínků másla a zapečeme v troubě. Před koncem pečení můžeme posypat strouhaným sýrem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme