Steak z vepřového karé s chimichurri

31. května 2013·Jídlo a pití·Redakce

A k tomu rozmarýnové brambory s jihočeskou zakysanou smetanou!

madetaSTEAK Z VEPŘOVÉHO KARÉ S CHIMICHURRI

hrst bazalky
hrst ploché petrželky
6 str. česneku
1 lžíce sladké mleté papriky 
sůl
1 lžička chilli
pepř
sušené oregáno
4 lžíce vinného octa
1 dcl olivového oleje
1 dcl slunečnicového oleje
4 ks á 160 g vepřového karé

Bazalku s petrželkou nasekáme, smícháme s mačkaným česnekem, paprikou, chilli, solí, pepřem, sušeným oregánem, vinným octem, slunečnicovým a olivovým olejem.
Vepřové karé nakrájíme na steaky (asi 160 g) a rozřízneme na motýlka. Potřeme slunečnicovým olejem a dáme přes noc do lednice.
Vložíme na rozpálený gril, osolíme a opepříme. Grilujeme z každé strany 5 minut. Maso vyndáme, přelijeme chimichurri, přiklopíme  a necháme 5 minut odpočinout, dáme na talíř a hurá na to.

ROZMARÝNOVÉ BRAMBORY S JIHOČESOU ZAKYSANOU SMETANOU

400 g brambor
1 lžíce sušeného rozmarýnu
pepř a sůl
4 lžíce olivového oleje
zakysaná smetana

Brambory uvaříme, nakrájíme na plátky, smícháme s rozmarýnem, solí, pepřem a olivovým olejem, necháme 10 min. odležet, poté dáme na alobal, přidáme 2 lžíce zakysané smetany, alobal zabalíme a dáme na gril nebo do trouby na 20 min.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme