Vyhledávání
STUDENTSKÁ PEČENÁ ŽEBÍRKA (na 4 porce)
Nemusíte být studenti, abyste si pochutnali!
Suroviny:
12 středně velkých hovězích žeber (3 na osobu)
bagetky nebo sezónní zelenina na salát
Marináda:
1 balení Podravky Natura grilovací koření
4 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky
1 a ½ chilli papričky jalapenos
1 lžička ostrého Ajvaru Podravka
200 ml červeného vína
200 ml kuřecího vývaru
½ kostky rozehřátého másla
50 ml rostlinného oleje
Příprava:
Ve velké misce pečlivě promícháme všechny přísady na připravu marinády. Pak omyjeme a očistíme žebra, ponoříme je do marinády a necháme 3 hodiny odležet v lednici. Rozpálíme gril a žebra za občasného obracení opékáme. Během grilování maso průběžně potíráme marinádou, dokud není dostatečně propečené. Žebra servírujeme s opečenými bagetkami nebo míchaným salátem.