STUDENTSKÁ PEČENÁ ŽEBÍRKA (na 4 porce)

Nemusíte být studenti, abyste si pochutnali!

Suroviny:

12 středně velkých hovězích žeber (3 na osobu)

bagetky nebo sezónní zelenina na salát

Marináda:

1 balení Podravky Natura grilovací koření

4 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

1 polévková lžíce tmavé sójové omáčky

1 a ½ chilli papričky jalapenos

1 lžička ostrého Ajvaru Podravka

200 ml červeného vína

200 ml kuřecího vývaru

 ½  kostky rozehřátého másla

50 ml rostlinného oleje

Příprava: 

Ve velké misce pečlivě promícháme všechny přísady na připravu marinády. Pak omyjeme a očistíme žebra, ponoříme je do marinády a necháme 3 hodiny odležet v lednici. Rozpálíme gril a žebra za občasného obracení opékáme. Během grilování maso průběžně potíráme marinádou, dokud není dostatečně propečené. Žebra servírujeme s opečenými bagetkami nebo míchaným salátem.