Těstoviny v kari smetanové omáčce s kuřecími játry

21. července 2013·Jídlo a pití·Redakce

Trocha Itálie do vaší kuchyně

250 g těstovin (např. tagliatele)
olivový olej
200 g kuřecích jater
sůl, pepř
hrst pórku
6 ks cherry rajčátek
2 lžičky kari
200 ml 30% smetany
pažitka

 
Těstoviny uvaříme dle návodu.

Mezitím na olivovém oleji opečeme očištěná překrájená kuřecí játra asi 3 minuty, promícháme, na konci osolíme a opepříme a vyndáme na talíř.

Na té samé pánvi opečeme pórek nakrájený na plátky, přidáme překrájená cherry rajčátka, zasypeme kari a zastříkneme vodou z těstovin.

Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a zalijeme smetanou .

Provaříme do zhoustnutí, dochutíme solí, pepřem a dáme na talíř. Posypeme opečenými játry a pažitkou.

Příloha:

Hlávkový salát s českou zálivkou

1 hlávkový salát

50 ml octa

3 lžičky cukru

1 lžička octa

200 ml vody

pár kapek oleje

Salát rozdělíme, omyjeme. Ocet smícháme s cukrem, solí , olejem a vodou a nalijeme těsně před podáváním na salát.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme