Vyhledávání
Těstoviny v kari smetanové omáčce s kuřecími játry
Trocha Itálie do vaší kuchyně
250 g těstovin (např. tagliatele)
olivový olej
200 g kuřecích jater
sůl, pepř
hrst pórku
6 ks cherry rajčátek
2 lžičky kari
200 ml 30% smetany
pažitka
Těstoviny uvaříme dle návodu.
Mezitím na olivovém oleji opečeme očištěná překrájená kuřecí játra asi 3 minuty, promícháme, na konci osolíme a opepříme a vyndáme na talíř.
Na té samé pánvi opečeme pórek nakrájený na plátky, přidáme překrájená cherry rajčátka, zasypeme kari a zastříkneme vodou z těstovin.
Přidáme uvařené těstoviny, promícháme a zalijeme smetanou .
Provaříme do zhoustnutí, dochutíme solí, pepřem a dáme na talíř. Posypeme opečenými játry a pažitkou.
Příloha:
Hlávkový salát s českou zálivkou
1 hlávkový salát
50 ml octa
3 lžičky cukru
1 lžička octa
200 ml vody
pár kapek oleje
Salát rozdělíme, omyjeme. Ocet smícháme s cukrem, solí , olejem a vodou a nalijeme těsně před podáváním na salát.