Udělejte si králíka trochu jinak. Třeba na portugalský způsob! RECEPT

20. listopadu 2016·Jídlo a pití·Redakce

Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na neděli připravil králíka po portugalsku a hruškový koláč.

SMAŽENÝ KRÁLÍK PO PORTUGALSKU

Připravte si:

  • stehna a plecka z králíka 
  • půl hrnku bílého vína
  • půl hrnku  vinného octa
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 malé cibule
  • petrželka , tymián, rozmarýn
  • sůl, pepř
  • 2 vejce
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení

Porce masa osolíme a opepříme. Z octa, vína, posekaných vonných bylinek, sekaného česneku a cibule uděláme 

marinádu. Do připravené marinády dáme porce masa a necháme je uležet nejméně 6 hodin,  přičemž maso musíme  několikrát  obracet, protože v ní porce nejsou zcela ponořeny.  Pak maso vyndáme, klasicky obalíme v trojobalu  a ve vyšší vrstvě oleje smažíme. Maso podáváme s bramborem a některou pikantní omáčkou.

 

HRUŠKOVÝ KOLÁČ SE SNĚHEM

Připravte si:

  • 4 hrušky
  • 250 g másla
  • 250 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 4 žloutky
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vanilkové cukry
  • tuk na vymazání formy

Na sněhovou čepici:

  • 200 g cukru
  • 4 bílky

Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a moukou, přidáme vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Rozetřeme do vymazané formy a posypeme krájenými hruškami. Dáme do trouby na 30 minut na 200 °C. Mezitím vyšleháme sníh, přidáme cukr. Po 30 minutách koláč vytáhneme, potřeme pěnou a dáme ještě na 10 minut do trouby na 200 °C.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme