Vyhledávání
Udělejte si králíka trochu jinak. Třeba na portugalský způsob! RECEPT
Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na neděli připravil králíka po portugalsku a hruškový koláč.
SMAŽENÝ KRÁLÍK PO PORTUGALSKU
Připravte si:
- stehna a plecka z králíka
- půl hrnku bílého vína
- půl hrnku vinného octa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 malé cibule
- petrželka , tymián, rozmarýn
- sůl, pepř
- 2 vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- olej na smažení
Porce masa osolíme a opepříme. Z octa, vína, posekaných vonných bylinek, sekaného česneku a cibule uděláme
marinádu. Do připravené marinády dáme porce masa a necháme je uležet nejméně 6 hodin, přičemž maso musíme několikrát obracet, protože v ní porce nejsou zcela ponořeny. Pak maso vyndáme, klasicky obalíme v trojobalu a ve vyšší vrstvě oleje smažíme. Maso podáváme s bramborem a některou pikantní omáčkou.
HRUŠKOVÝ KOLÁČ SE SNĚHEM
Připravte si:
- 4 hrušky
- 250 g másla
- 250 g cukru
- 250 g hladké mouky
- 2 vejce
- 4 žloutky
- 1 prášek do pečiva
- 2 vanilkové cukry
- tuk na vymazání formy
Na sněhovou čepici:
- 200 g cukru
- 4 bílky
Rozpuštěné máslo smícháme s cukrem a moukou, přidáme vejce, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Rozetřeme do vymazané formy a posypeme krájenými hruškami. Dáme do trouby na 30 minut na 200 °C. Mezitím vyšleháme sníh, přidáme cukr. Po 30 minutách koláč vytáhneme, potřeme pěnou a dáme ještě na 10 minut do trouby na 200 °C.