Vánoční kapr bez smažení

Vyzoušejte zdravější variantu

Ingredience

4-6 porcí kapra, sůl, citronová šťáva, hořčice, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 3 lžičky koření na ryby, 5 lžic drcených mandlí, trochu oleje

Postup

Omyté a osušené porce kapra ze všech stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme půl hodiny až hodinu v chladu odležet. Pak znovu osušíme a lehce potřeme hořčicí. Smícháme mouku, strouhanku, koření a mandle. V této směsi obalíme porce kapra, dobře přitlačíme. Pekáč vyložíme papírem na pečení, papír potřeme olejem, naskládáme na něj rybu a každou porci pokapeme asi půl lžičkou oleje. Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C. Pečeme asi 40 minut, během pečení občas otočíme, aby se rovnoměrně opekl ze všech stran.