Vánoční punč

7. prosince 2012·Jídlo a pití·Redakce

Nápoj, po kterém roztají i ledové královny. Sušené ovoce vybírejte podle vlastní chuti – výborné jsou třeba i švestky nebo hrušky.

Ingredience

  • 100 g rozinek
  • 50 g sušených brusinek
  • 30 ml rumu nebo griotky
  • ½ litru silného černého čaje
  • 1 litr červeného vína
  • 1 citron nakrájený na plátky
  • 4 svitky skořice
  • cukr podle chuti

Příprava jídla

1. Sušené ovoce nasypte do misky, zalijte je rumem nebo griotkou a nechte namáčet nejméně dvě hodiny (klidně i několik dní).

2. Čaj, víno, plátky citronu a svitky skořice přiveďte k varu. Do nahřátých sklenic pak rozdělte sušené ovoce s rumem, zalijte punčem a podle chuti oslaďte.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme