Vyhledávání
Vaření s Babicou: Zkuste zapečené brambory s kuřetem a fazolkami
Každý víkend pro vás na rádiu Frekvence 1 vaří populární kuchař Jirka Babica. Na sobotu si připravil kroupovou polévku a zapečené brambory s kuřetem a fazolkami. Inspirujte se jeho recepty.
KROUPOVÁ POLÉVKA S BÍLÝMI FAZOLEMI
Připravte si:
- 300 g uzeného masa
- 200 g středních krup
- 1/4 celeru
- 1 petržel
- 2 mrkve
- 3 brambory
- 1 cibule
- nakládané velké fazole
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- pepř, sůl
- zelená petrželka
Kroupy namočené přes noc uvaříme a zcedíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky, na sádle zpěníme cibuli, zalijeme asi litrem horké vody a třemi deci vývaru z uzeného masa. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a brambory. Vaříme, až je zelenina měkká. Pak přidáme kroupy a uzené a nakládané bílé fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
ZAPEČENÉ BRAMBORY S KUŘETEM A FAZOLKAMI
Připravte si:
- zelené fazolky
- 2 cibule
- 2 kuřecí prsa
- 6 brambor
- 2 vejce
- šálek smetany
- 150 g balkánského sýru
- 2 lžíce pažitky
- 2 lžíce petrželky
- olej, mletá paprika
- pepř, sůl
Na pánvi opečeme na čtvrtky nakrájené brambory a dáme je do zapékací mísy. Dále opečeme kuřecí prsa nakrájená na nudličky spolu s cibulí nakrájenou na kolečka a nakonec přidáme spařené fazolky. Vše smícháme s bramborami. Osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. Smetanu smícháme s vejci, nalijeme ji na suroviny, přidáme petržel a pažitku a promícháme. Nakonec vše posypeme balkánským sýrem a pečeme v troubě 10 až 15 minut na 180 stupňů.