Velikonoční koláč

22. března 2013·Jídlo a pití·Redakce

Velikonoce na krku, koláč na talíři!

Těsto:

30 dkg hladké mouky

150 g másla

1 dcl vody

lžička soli 

Náplň:

2 jarní cibulky

100 g uzeného masa

100 g anglické slaniny

3 plátky toustového chleba

4 vejce

2 lžičky mouky

2 zakysané smetany

libeček, petrželka

100 g ementálu

sůl

Mouku, vodu a sůl smícháme s rozpuštěným máslem. Utvoříme těsto, které vyválíme a dáme do pečící formy. Vsypeme nakrájenou jarní cibulku, uzené maso, slaninu a toustový chleba. Rozmícháme vejce s moukou, zakysanou smetanou, nasekanou petrželkou a libečkem. Nalijeme do formy a zasypeme strouhaným sýrem. Pečeme asi 20 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme