Vepřová játra s hruškou na grilu

11. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

I v chladnějším počasí nepřestáváme grilovat...mňam!

600 g vepřových jater
1 větší cibule
1 dcl olivového oleje
provensálské koření
čertstvý tymián, rozmarýn
chilli 
pepř
sůl v mlýnku
2 hrušky

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, dáme do olivového oleje a smícháme s provensálským kořením, čerstvým tymiánem, rozmarýnem, sušeným chilli a pepřem.

Játra omyjeme pod studenou vodou, osušíme a nakrájíme plátky asi 1,5 cm široké, které ponoříme do marinády a necháme 3 hodiny marinovat .
Hrušky zbavime jadřince a rozčtvrtíme.
Játra okapeme a dáme na aluminiovou misku na gril společně s hruškou . Opečeme z jedné strany, otočíme, přidáme cibuli a grilujeme dále .
Ideální je, když jsou játra vevnitř do růžova. Až na konci játra osolíme.
Podáváme na bílém chlebu (na plátek chleba dáme grilované játro, hrušku a posypeme cibulí).

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme