Vyhledávání
Vepřové kotlety plněné pršutem
Na nedělním stole nemůže chybět šťavnaté masíčko
4 vepřové kotlety
tymián
100 g pršutu
1 str. česneku
olivový olej
koprový dip:
1 svazek kopru
250 g zakysané smetany
sůl
zeleninový salát:
papriky – červená, žlutá a zelená
směs salátových lístků
balsamikový ocet
extra panenský olivový olej
plnotučná hořčice
šťáva z citronu
rajčata
Na gril položíme plátky pršutu a chvíli do křupava ogrilujeme.
Kotlety omyjeme, osušíme, prořízneme ke kosti a utvoříme kapsu. Osolíme, opepříme, do kapsy vložíme lístky tymiánu, křupavý pršut a nakrájený česnek. Spíchneme jehlou. Potřeme olivovým olejem a dáme na gril. Grilujeme 4-5 min. z každé strany. Zatímco se griluje maso, připravíme si omáčku a salát. Kopr nakrájíme najemno, vmícháme do zakysané smetany a lehce osolíme. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky, přidáme salátové lístky, zalijeme olivovým olejem, balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, citronovou šťávu a vše promícháme.