Vepřové kotlety plněné pršutem

25. srpna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Na nedělním stole nemůže chybět šťavnaté masíčko

4 vepřové kotlety

tymián

100 g pršutu 

1 str. česneku

olivový olej

 

koprový dip:

1 svazek kopru

250 g zakysané smetany

sůl

zeleninový salát:

papriky – červená, žlutá a zelená

směs salátových lístků

balsamikový ocet

extra panenský olivový olej

plnotučná hořčice

šťáva z citronu

rajčata

Na gril položíme plátky pršutu a chvíli do křupava ogrilujeme.

Kotlety omyjeme, osušíme, prořízneme ke kosti a utvoříme kapsu. Osolíme, opepříme, do kapsy vložíme lístky tymiánu, křupavý pršut a nakrájený česnek. Spíchneme jehlou. Potřeme olivovým olejem a dáme na gril. Grilujeme 4-5 min. z každé strany. Zatímco se griluje maso, připravíme si omáčku a salát. Kopr nakrájíme najemno, vmícháme do zakysané smetany a lehce osolíme. Papriky nakrájíme na proužky, rajčata na čtvrtky, přidáme salátové lístky, zalijeme olivovým olejem, balzamikovým octem, přidáme hořčici, sůl, citronovou šťávu a vše promícháme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme