Vepřové maso na bílých fazolkách

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

1 kg vepřového masa (kýta, krkovička, kotletka) 1 cibule sůl pepř olej 3 hrsti bílých fazolí ½ masoxové kostky 1 sladká smetana

Fazole si namočíme přes noc do vody, aby byly měkké. Maso nakrájíme na plátky, trochu naklepeme, osolíme a opeříme. Mezitím si oloupeme a nakrájíme na kostičky cibuli. Cibuli dáme do papiňáku na olej trošku orestovat. Fazole scedíme a přidáme k cibulce. Po chvíli přidáme maso, které opečeme z obou stran. Vedle v kastrolku si dáme vařit polovinu masoxové kostky. Jak je rozpuštěná a voda povařená, tak zalijeme maso s fazolemi a necháme tak asi hodinku pískat. Když je vše měkké, maso opatrně vyjmeme. Šťávu si slijeme a zahustíme. Do trošky sladké smetany přidáme asi 2 lžíce hladké mouky. Když se vytvoří hrudky, propasírujeme přes sítko. Tuto směs nalijeme do šťávy a postupně přidáváme zbytek smetany. Necháme chvíli mouku provařit. A můžeme podávat. Jako příloha se hodí nejlépe těstoviny, ale může být i knedlík.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme