Víkendová čočka

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

150g čočky, 1 menší cibule, 3 stroužky česneku (pokud máte rádi tak klidně víc), 1 mrkev, olej, 400g uvařených brambor, sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Čočku namočíme do studené vody na 2 hod,, pak s oloupanou mrkví uvaříme v osolené vodě s tymiánem a rozmarýnem doměkka (mrkev vyndáme dříve, jinak by se rozvařila). V kastrolu na oleji osmažíme cibuli na drobno, česnek, na kolečka nakrájenou mrkev. Přisypeme čočku, osolíme a opepříme dle chuti. Brambory nakrájíme na malé kostičky a na oleji orestujeme dokřupava, trochu osolíme, přidáme k čočce. Můžeme přidat i olivy. Zamícháme a podáváme ozdobené petrželkou. Je to dobré jak studené, tak i teplé.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme