Zabijačkový guláš s bramborovým nokem

18. ledna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Zabijačková klasika

400 g vepřové plece
200 g vepřových jater
100 g vepřových ledvinek
100 g vepřového srdce
1 lžíce sádla
3 cibule
4 stroužky česneku
kmín 
3 lžíce papriky
1 dcl černého piva
2 plátky černého chleba
vývar
sůl
pepř
majoránka

Ingredience na bramborové noky:
6 brambor
3 lžíce bramborové moučky
petrželka
sůl

Ledvinky s játry a srdcem očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a spaříme ve vroucí vodě.

Do hrnce dáme lžící sádla, na něm osmahneme na jemno nakrájenou  cibuli, česnek, kmín. Přidáme nakrájenou vepřovou plec a společně restujeme. Dále vložíme spařené vnitřnosti, opepříme, zasypeme paprikou, promícháme, zalijeme černým pivem, vývarem a dusíme doměkka.  Zahustíme nastrouhaným černým chlebem, dochutíme majoránkou, česnekem a solí. A necháme 15 minut lehce vařit.

Do vařených nastrouhaných brambor přidáme bramborovou moučku, nasekanou petrželku, sůl a dobře promícháme. Utvoříme menší knedlíčky, které vaříme ve vodě, dokud nevyplavou na povrch.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme