Žampiónová polévka, kuřecí a jablkové řezy

9. února 2014·Jídlo a pití·Redakce

Kompletní inspirace na nedělní oběd

Žampiónová polévka

3 lžíce másla
6 středních žampionů
1/2 litru vody
hladkou mouku
citronovou šťávu
tavený smetanový sýr
zelená petrželka

V hrnci rozehřejeme máslo. Žampiony nakrájíme na kousky, opečeme na másle a zalijeme půl litrem vody. Ve smetaně na vaření rozmícháme hladkou mouku a nalijeme do hrnce. Osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme citronovou šťávu a tavený sýr, zamícháme a krátce povaříme. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou.

Hlavní jídlo

Pikantní kuřátko recept pro lenochy

Potřebujeme:

Kuřecí prsa
12 lžic pomerančového džusu
6 lžic sojové omáčky
6 lžic medu
sambal oliek nebo chilli omáčka
sezamový olej
česnek, zázvor
hladká mouka

 

Postup:

Prsa obalíme v hladké mouce. Pomerančový džus, sojovou omáčku, česnek, med, sambal oliek a zázvor smícháme v pekáči. Vložíme prsa a pečeme v troubě dvacet minut. Podáváme s rýží.

 

Sladké

Jablkové řezy

Potřebujeme:

450 g polohrubé mouky
25 dkg hery
15 dkg práškového cukru
5 žloutků
1 prášek do pečiva
6 větších jablek
hrst rozinek
5 bílků

Ze všech surovin zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části a dáme ztuhnout do ledničky. Větší část vyválíme na plech, nasypeme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Z pěti bílků ušleháme sníh, který rozetřeme na jablka. Druhou polovinu ztuhlého těsta rozstrouháme na rozetřený sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 °C asi 20 až 25 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme