Vyhledávání
Žampiónová polévka, kuřecí a jablkové řezy
Kompletní inspirace na nedělní oběd
Žampiónová polévka
3 lžíce másla
6 středních žampionů
1/2 litru vody
hladkou mouku
citronovou šťávu
tavený smetanový sýr
zelená petrželka
V hrnci rozehřejeme máslo. Žampiony nakrájíme na kousky, opečeme na másle a zalijeme půl litrem vody. Ve smetaně na vaření rozmícháme hladkou mouku a nalijeme do hrnce. Osolíme, opepříme, dobře promícháme a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme citronovou šťávu a tavený sýr, zamícháme a krátce povaříme. Na talíři posypeme nakrájenou petrželkou.
Hlavní jídlo
Pikantní kuřátko recept pro lenochy
Potřebujeme:
Kuřecí prsa
12 lžic pomerančového džusu
6 lžic sojové omáčky
6 lžic medu
sambal oliek nebo chilli omáčka
sezamový olej
česnek, zázvor
hladká mouka
Postup:
Prsa obalíme v hladké mouce. Pomerančový džus, sojovou omáčku, česnek, med, sambal oliek a zázvor smícháme v pekáči. Vložíme prsa a pečeme v troubě dvacet minut. Podáváme s rýží.
Sladké
Jablkové řezy
Potřebujeme:
450 g polohrubé mouky
25 dkg hery
15 dkg práškového cukru
5 žloutků
1 prášek do pečiva
6 větších jablek
hrst rozinek
5 bílků
Ze všech surovin zpracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části a dáme ztuhnout do ledničky. Větší část vyválíme na plech, nasypeme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rozinkami. Z pěti bílků ušleháme sníh, který rozetřeme na jablka. Druhou polovinu ztuhlého těsta rozstrouháme na rozetřený sníh. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 °C asi 20 až 25 minut.