Vyhledávání
Zavřít
Žampióny plněné mletým masem
Žampióny nadívané - o těch se zpívá i ve filmu. Pamatujete na Jak žijí duchové?
Potřebujeme:
4 velké hlavy nebo 8 menších žampiónů
3 lžíce Podravky Natura houbové variace
300g mletého masa
1menší cibuli
1 vejce
2 lžíce strouhanky
3lžíce olivového oleje
100g eidamu
sůl a pepř
Postup:
Žampióny omyjeme, odkrojíme nohy a okořeníme Podravkou Natura houbové variace.
Vložíme na olivovým olejem vymazaný plech a plníme směsí z mletého masa.
Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, vajíčkem, strouhankou, dle chuti osolíme a opepříme.
Do směsi můžeme nakrájet zbylé nohy od žampiónů.
Naplněné žampióny pečeme při 170°C cca 20minut, poté posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme ještě cca 5 minut.