Žampióny plněné mletým masem

15. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Žampióny nadívané - o těch se zpívá i ve filmu. Pamatujete na Jak žijí duchové?

Potřebujeme:

4 velké hlavy nebo 8 menších žampiónů

3 lžíce Podravky Natura houbové variace

300g mletého masa

1menší cibuli

1 vejce

2 lžíce strouhanky

3lžíce  olivového oleje

100g eidamu

sůl a pepř

Postup:

Žampióny omyjeme, odkrojíme nohy a okořeníme Podravkou Natura houbové variace.

Vložíme na olivovým olejem vymazaný plech a plníme směsí z mletého masa.

Mleté maso smícháme s nasekanou cibulí, vajíčkem, strouhankou, dle chuti osolíme a opepříme.

Do směsi můžeme nakrájet zbylé nohy od žampiónů.

Naplněné žampióny pečeme při 170°C cca 20minut, poté posypeme nastrouhaným eidamem a pečeme ještě cca 5 minut.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme