Zapečené brambory s ředkvičkami

16. listopadu 2012·Jídlo a pití·Redakce

Ředkvičky dnes seženete i na podzim, tak toho využijte!

Ingredience

6-8 brambor, 2 svazky ředkviček, 2 cibule, hrst pažitky, 250 ml smetany na vaření, 100 g tvrdého sýra, sůl, mletý pepř, kousek másla, olej

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se smetanou.
Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibule a očištěné ředkvičky také.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje. Cibuli orestujeme a pak přidáme kolečka brambor a ředkviček. Osolíme, opepříme a asi 5 minut společně opékáme. Pak vmícháme pažitku a směs přemístíme do vymazané zapékací misky. Zalijeme smetanou se sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Zapečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme