Vyhledávání
Zapečené jehněčí s lilkem
K receptu patří víno, na zdraví!
300 g mletého jehněčího masa
4 lžíce rajského protlaku
2 cibule
3 stroužky česneku
2 lilky
3 rajčata
sůl, pepř
1 lžička skořice
čerstvé oregáno
petrželka
1 citron
1 dcl bílého vína
Bešamel:
1/2 kostky másla
5 lžic hladké mouky
0,5 l mléka
muškátový oříšek
sůl
olivový olej
strouhanka
300 g brambor
strouhaná gouda
Osolené, osušené a nakrájené lilky opečeme na pánvičce. Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, česnek, mleté jehněčí maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, skořici, oregáno, petrželku, citrón a zakápneme vínem.
Na pánvičce z másla a mouky připravíme řidší jíšku a vlijeme do ohřátého mléka. Vytvoříme bešamel. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno klademe rajčata, prokládáme lilky, na plátky nakrájenými bramborami a masovou směsí, znovu opakujeme brambory, maso, lilek. Nahoru nalijeme bešamel, posypeme strouhanou goudou a pečeme v troubě 40 minut při 200 stupních.