Zapečené jehněčí s lilkem

15. března 2013·Jídlo a pití·Redakce

K receptu patří víno, na zdraví!

300 g mletého jehněčího masa

4 lžíce rajského protlaku

2 cibule

3 stroužky česneku

2 lilky

3 rajčata

sůl, pepř

1 lžička skořice

čerstvé oregáno

petrželka

1 citron

1 dcl bílého vína

Bešamel:

1/2 kostky másla

5 lžic hladké mouky

0,5 l mléka

muškátový oříšek

sůl

olivový olej

strouhanka

300 g brambor

strouhaná gouda

Osolené, osušené a nakrájené lilky opečeme na pánvičce. Do hrnce vložíme nakrájenou cibuli, česnek, mleté jehněčí maso a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, skořici, oregáno, petrželku, citrón a zakápneme vínem.

Na pánvičce z másla a mouky připravíme řidší jíšku a vlijeme do ohřátého mléka. Vytvoříme bešamel. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Na dno klademe rajčata, prokládáme lilky, na plátky nakrájenými bramborami a masovou směsí, znovu opakujeme brambory, maso, lilek. Nahoru nalijeme bešamel, posypeme strouhanou goudou a pečeme v troubě 40 minut při 200 stupních.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme