Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí

7. prosince 2013·Jídlo a pití·Redakce

Mňam...

1,5 kg vepřových žebírek

1 l černého piva

2 cm křenu

4 lžíce worcesteru

2 lžíce tabasca

1 lžíce rajského protlaku

2 stroužky česneku

1 cibule

1 l vody

1 lžíce cukru

sůl, pepř

Zelný salát:

1/2 hlávky zelí

2 cibule

mrkev

3 lžíce octa

2 lžíce cukru

sůl

Žebírka dáme vařit do vody s pivem na půl hodiny.

Do rendlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, křen, protlak, cukr, trochu vývaru z žebírek, worcester a tabasco a pořádně promícháme. Uvařená žebra dáme na plech, potřeme připravenou omáčkou a dáme péct na 20 minut na 200°C.

Zelí nakrájíme, osolíme a necháme hodinu měknout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, ochutíme octem a cukrem.

KŘENOVÁ POMAZÁNKA

3 feferonky

2 lžíce másla

1 cibule

1 lžička hořčice

2 lžičky čerstvého strouhaného křenu

150 g nivy

1 lžička mleté papriky

2 lžičky majonézy

1 okurka

sůl, pepř

chleba

Cibuli, okurky a feferonky pokrájíme na drobno. Přidáme máslo, hořčici, strouhaný křen, nastrouhanou nivu, mletou papriku a majonézu. Osolíme a opepříme, řádně promícháme a natíráme na čerstvý chléb.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme