Vyhledávání
Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí
Mňam...
1,5 kg vepřových žebírek
1 l černého piva
2 cm křenu
4 lžíce worcesteru
2 lžíce tabasca
1 lžíce rajského protlaku
2 stroužky česneku
1 cibule
1 l vody
1 lžíce cukru
sůl, pepř
Zelný salát:
1/2 hlávky zelí
2 cibule
mrkev
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
sůl
Žebírka dáme vařit do vody s pivem na půl hodiny.
Do rendlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, křen, protlak, cukr, trochu vývaru z žebírek, worcester a tabasco a pořádně promícháme. Uvařená žebra dáme na plech, potřeme připravenou omáčkou a dáme péct na 20 minut na 200°C.
Zelí nakrájíme, osolíme a necháme hodinu měknout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, ochutíme octem a cukrem.
KŘENOVÁ POMAZÁNKA
3 feferonky
2 lžíce másla
1 cibule
1 lžička hořčice
2 lžičky čerstvého strouhaného křenu
150 g nivy
1 lžička mleté papriky
2 lžičky majonézy
1 okurka
sůl, pepř
chleba
Cibuli, okurky a feferonky pokrájíme na drobno. Přidáme máslo, hořčici, strouhaný křen, nastrouhanou nivu, mletou papriku a majonézu. Osolíme a opepříme, řádně promícháme a natíráme na čerstvý chléb.