Vyhledávání
Zelenina na grilu s bazalkou a jogurtem
V tropických dnech něco lehčího...
2 cukety
2 lilky
2 červené papriky
4 mrkve
sůl
Marináda:
100 ml olivového oleje
1 str. česneku
hrst bazalky
šťáva ze 2 citronů
bilý jogurt
Lilek nakrájíme na pláty, osolíme a a po 20 minutách papírovou utěrkou pořádně do sucha otřeme.
Papriku očistíme a nakrájíme na čtvrtky, cuketu a mrkev nakrájíme na plátky.
Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, přidáme nakrájenou bazalku a mačkaný česnek .
Zeleninu pomažeme marinádou a dáme na 1 hodinu do chladu.
Rozpálený gril lehce pomažeme olejem a poklademe na něj zeleninové plátky. Grilujeme, po 2 minutách otočíme .
Dáme na velký talíř, osolíme a zalijeme jogurtem .
Příloha:
Bramborový špíz
10 brambor
sůl, pepř
ve vodě namočené dřevěné špízy
Nové brambory omyjeme a vaříme 10 minut ve vodě . Vyndáme, přepůlíme , osolíme , opepříme, napícháme na špízy a dáme na gril. Grilujeme do měkka.