Zelenina na grilu s bazalkou a jogurtem

27. července 2013·Jídlo a pití·Redakce

V tropických dnech něco lehčího...

2 cukety

2 lilky

2 červené papriky

4 mrkve

sůl

Marináda:

100 ml olivového oleje

1 str. česneku

hrst bazalky

šťáva ze 2 citronů

bilý jogurt

Lilek nakrájíme na pláty, osolíme a a po 20 minutách papírovou utěrkou pořádně do sucha otřeme.

Papriku očistíme a nakrájíme na čtvrtky, cuketu a mrkev nakrájíme na plátky.

Citronovou šťávu smícháme s olivovým olejem, přidáme nakrájenou bazalku a mačkaný česnek .

Zeleninu pomažeme marinádou a dáme na 1 hodinu do chladu.

Rozpálený gril lehce pomažeme olejem a poklademe na něj zeleninové plátky. Grilujeme, po 2 minutách otočíme .

Dáme na velký talíř, osolíme a zalijeme jogurtem .

Příloha:

Bramborový špíz

10 brambor

sůl, pepř

ve vodě namočené dřevěné špízy

Nové brambory omyjeme a vaříme 10 minut ve vodě . Vyndáme, přepůlíme , osolíme , opepříme, napícháme na špízy a dáme na gril. Grilujeme do měkka.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme