Zelenina na různé způsoby!

16. srpna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Máte už plné zuby letního grilování? Udělejte si tento víkend lehce odlehčený a vyhněte se masu.

Rajčata plněná tymiánen

Potřebujete

  • 2 rajčata
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 jarní cibulky
  • tymián
  • máslo

Rajče seřízneme, dáme trochu másla, strouhaný sýr, jarní cibulku, snítku tymiánu a zabalíme do hliníkové fólie.

Lilek s balkánem

Potřebujete

  • 1 lilek
  • 100 g balkánského sýra
  • sušená rajčata
  • sůl

Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, osušíme a opečeme. Na lilek dáme balkánský sýr, sušená rajčata, zabalíme a spíchneme párátkem.

Paprika s brynzou

Potřebujeme

  • 4 papriky
  • hrnek brynzy

Papriky rozpůlíme a vymažeme brynzou.

Plněná brambora s tvarohem

Potřebujeme

 

  • panák mléka
  • 2 vařené brambory
  • tvaroh
  • sůl, pepř

Předvařené brambory zabalíme do hliníkové folie a dáme na gril. Měkký tvaroh smícháme s mlékem, cibulkou, osolíme a opepříme. Brambory vytáhneme z grilu, částečně rozkrojíme a rukou zmáčkneme, až se vytvoří jamka, kterou naplníme tvarohovou náplní.

Zelenina s česnekovým jogurtem

Potřebujete

  •  2 cukety
  • 1 paprika
  • 1 lilek
  • 2 mrkve
  • 8 stroužků česneku
  • půl litru bílého jogurtu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Papriku, cuketu, lilek a předvařenou mrkev nakrájíme na dlouhé plátky a grilujeme  doměkka. Vyndáme, dáme na talíř a polijeme olivovým olejem. Jogurt smícháme s česnekem rozetřeným se solí a potřeme grilovanou zeleninu. Můžeme ji jíst jak za tepla, tak za studena. Přílohou může být vařený brambor nebo bílý chléb.

Více v sobotním vysílání Frekvence 1 s Jirkou Babicou a Janou Knížkovou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme