Vyhledávání
Zelenina na různé způsoby!
Máte už plné zuby letního grilování? Udělejte si tento víkend lehce odlehčený a vyhněte se masu.
Rajčata plněná tymiánen
Potřebujete
- 2 rajčata
- 100 g strouhaného sýra
- 2 jarní cibulky
- tymián
- máslo
Rajče seřízneme, dáme trochu másla, strouhaný sýr, jarní cibulku, snítku tymiánu a zabalíme do hliníkové fólie.
Lilek s balkánem
Potřebujete
- 1 lilek
- 100 g balkánského sýra
- sušená rajčata
- sůl
Lilek nakrájíme na plátky, osolíme, osušíme a opečeme. Na lilek dáme balkánský sýr, sušená rajčata, zabalíme a spíchneme párátkem.
Paprika s brynzou
Potřebujeme
- 4 papriky
- hrnek brynzy
Papriky rozpůlíme a vymažeme brynzou.
Plněná brambora s tvarohem
Potřebujeme
- panák mléka
- 2 vařené brambory
- tvaroh
- sůl, pepř
Předvařené brambory zabalíme do hliníkové folie a dáme na gril. Měkký tvaroh smícháme s mlékem, cibulkou, osolíme a opepříme. Brambory vytáhneme z grilu, částečně rozkrojíme a rukou zmáčkneme, až se vytvoří jamka, kterou naplníme tvarohovou náplní.
Zelenina s česnekovým jogurtem
Potřebujete
- 2 cukety
- 1 paprika
- 1 lilek
- 2 mrkve
- 8 stroužků česneku
- půl litru bílého jogurtu
- olivový olej
- sůl, pepř
Papriku, cuketu, lilek a předvařenou mrkev nakrájíme na dlouhé plátky a grilujeme doměkka. Vyndáme, dáme na talíř a polijeme olivovým olejem. Jogurt smícháme s česnekem rozetřeným se solí a potřeme grilovanou zeleninu. Můžeme ji jíst jak za tepla, tak za studena. Přílohou může být vařený brambor nebo bílý chléb.