Vyhledávání
ZELENINOVÝ ŠPÍZ S OVČÍM SÝREM (na 4 porce)
Milujeme grilování! Zkuste to taky!
Suroviny:
½ lilku
2 malé cukety
1 červená paprika
1 žlutá paprika
250 g cherry rajčátek
200 g tvrdého ovčího sýra
sůl, čerstvě mletý pepř
Marináda:
3 polévkové lžíce octa balsamico
6 polévkových lžic olivového oleje
2 polévkové lžíce medu
½ polévkové lžíce francouzské hořčice
2 polévkové lžíce Podravky Natura na grilovanou zeleninu
Příprava:
Omyjeme lilek a cuketu, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a odložíme na 15 minut stranou. Poté plátky opláchneme studenou vodou a pečlivě osušíme papírovou utěrkou (zelenina tak i po tepelné úpravě zůstane krásně křupavá). Z paprik vyjmeme semínka a stopku a nakrájíme je na čtvrtky. Cherry rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Sýr nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Kousky zeleniny a sýra střídavě napichujeme na špízy, vložíme do misky nebo pekáčku a zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Necháme alespoň hodinu marinovat v lednici. Potom špízy na rozpáleném grilu opékáme přibližně 5 – 7 minut z každé strany. Před podáváním osolíme a opepříme podle chuti.