ZELENINOVÝ ŠPÍZ S OVČÍM SÝREM (na 4 porce)

24. června 2011·Jídlo a pití·Redakce

Milujeme grilování! Zkuste to taky!

Suroviny:

½ lilku

2 malé cukety

1 červená paprika

1 žlutá paprika

250 g cherry rajčátek

200 g tvrdého ovčího sýra

sůl, čerstvě mletý pepř

Marináda:

3 polévkové lžíce octa balsamico

6 polévkových lžic olivového oleje

2 polévkové lžíce medu

½ polévkové lžíce francouzské hořčice

2 polévkové lžíce Podravky Natura na grilovanou zeleninu

Příprava:

Omyjeme lilek a cuketu, nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme a odložíme na 15 minut stranou. Poté plátky opláchneme studenou vodou a pečlivě osušíme papírovou utěrkou (zelenina tak i po tepelné úpravě zůstane krásně křupavá). Z paprik vyjmeme semínka a stopku a nakrájíme je na čtvrtky. Cherry rajčátka omyjeme a necháme vcelku. Sýr nakrájíme na kostky nebo silnější plátky. Kousky zeleniny a sýra střídavě napichujeme na špízy, vložíme do misky nebo pekáčku a zalijeme marinádou, kterou připravíme smícháním všech ingrediencí. Necháme alespoň hodinu marinovat v lednici. Potom špízy na rozpáleném grilu opékáme přibližně 5 – 7 minut z každé strany. Před podáváním osolíme a opepříme podle chuti.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme