Vyhledávání
Zimní zelenina s uzeným a jablkem a Smažená jablka v kokosové omáčce
Jablečná sobota
Zimní zelenina s uzeným a jablkem
2 plátky anglické slaniny
2 plátky uzeného
2 klobásy
100 g uzeného bůčku
500 g brambor
2 stroužky česneku
2 cibule
1 jablko
růžičková kapusta
kedlubna
mangold
čerstvý kadeřávek
muškátový oříšek
hladká mouka
lžíce másla
sůl, pepř
Do hrnce dáme uzené maso a slaninu a necháme dvacet minut povařit. Kadeřávek, kapustičky a kedlubnu pokrájíme. Maso vyndáme, do vývaru dáme vařit zeleninu, brambory, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
Na pánev dáme opéci kostičky bůčku, přidáme plátky jablka, česnek a cibuli pokrájenou najemno. Shrneme ke straně a na volné místo přidáme lžíci másla, lžíci mouky, utvoříme jíšku a smícháme s ostatními surovinami. Přidáme k uvařené zelenině, dochutíme strouhaným muškátovým oříškem a dobře promícháme.
Smažená jablka v kokosové omáčce
2 jablka
1 vanilkový cukr
100 g hladké mouky
1 vejce
0,5 lžičky skořice
2 dcl mléka
olej
Kokosová omáčka:
3 žloutky
3 lžíce kokosového mléka
3 lžíce cukru
3 lžíce zakysané smetany
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na centimetr silná kolečka. Z vejce, mléka, vanilkového cukru, skořice a mouky utvoříme těstíčko, ve kterém kolečka jablek obalíme a osmažíme na oleji dozlatova.
Žloutky rozšleháme s cukrem, přidáme kokosové mléko, zakysanou smetanu a vyšleháme v omáčku. Na talíř nalijeme omáčku a na ní položíme osmažená jablka.