Japonce trýzní zuřivý gang makaků. Jeden z nich poškrábal i kojence

29. července 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Makak terorizoval v Japonsku tamní obyvatele. Od 8. července napadl nejméně 10 lidí. Teď ale spadla klec a policii se makaka podařilo dohledat. Pátrání podle nich nekončí, za útoky stojí celý opičí gang. Informoval o tom The Guardian.

Policie pátrala po opici již delší dobu. Útoky si sice vyžádaly jen lehčí zranění jako škrábance a kousance, přesto lidé byli obezřetní. Dokonce na obranu nosili deštníky a zahradní nůžky. Makak se podle svědků jednou dokonce vloupal do rodinného domu, kde poškrábal kojence.

Samce nakonec dopadli poblíž místní školy a jeden z lovců ho trefil uspávací šipkou. Útoky ale i tak neskončily a pokračují, proto si policie myslí, že to má na svědomí nějaký opičí gang. “Svědci popisují opice různých velikostí, a i po dopadení dostáváme hlášení o dalších útocích,” uvedl pro server japonský úředník.

Útoky makaků ale nejsou na japonských ostrovech nic ojedinělého. Lidé je většinou považují za škůdce, protože požírají úrodu či se vloupávají do domů. Aktuální útoky jsou už ale podle místních úřadů přes čáru, proto si najaly profesionální lovce.

Koktejl - další články

Doporučujeme