Kočičí kousnutí se stalo muži osudným. Musel na operace a pak zemřel

18. prosince 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Myslíte si, že kočičí kousnutí není nic strašného? Této rodině obrátilo život vzhůru nohama. Zveřejněním jejich příběhu chtějí varovat ostatní před podobnými tragédiemi. O tom, jak se běžné kousnutí změnilo v horor, informoval TV 2 News.

Každý, kdo má doma kočičku, ví, že takové škrábnutí a kousnutí k hravému kočičímu životu zkrátka patří. Bohužel pro 33letého Henrika Plettnera z Dánska se takové kousnutí stalo osudným. K incidentu mezi kočkou a jejím páníčkem došlo ve chvíli, kdy čičina ležela u svých koťat.

Henrik ji chtěl přemístit. To se jí samozřejmě nelíbilo. Jako každá máma byla ostražitá a agresivnější, pokud šlo o ochranu svých dětí. Po páníčkovi se tak ohnala svými zoubky. Nejprve kousnutí nevypadalo nijak zvláštně. Až později začala zraněná ruka neuvěřitelní natékat. Po několika hodinách bylo rozhodnuto, že Henrik musí navštívit lékaře.

Ten zjistil, že kočka se zakousla do cévy a v ráně vznikla infekce. Kvůli tomu Henrik podstoupil 15 operací. Jelikož se jeho stav stále nelepšil, rozhodli se poraněný ukazováček amputovat. Ani to ale nepomohlo a celkový zdravotní stav pokousaného muže se zhoršoval. Měl oslabený imunitní systém, cukrovku, zápal plic a dnu. Muž nakonec ze začátku obyčejnému kousnutí podlehl a zemřel.

Koktejl - další články

Doporučujeme