Kontroverzní polská reklama pobouřila lidi. Je parkování na invalidech srovnatelné s nevěrou?

14. června 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Polské město Gdyně pobouřilo obyvatele reklamou, kterou její tvůrci chtěli poukázat na problém ohledně neoprávněného stání na parkovacích místech určených pro invalidy. Rozhodli se ovšem, že to udělají lehce kontroverzním způsobem a nejspíš si také řekli, že špatná reklama je taky reklama. Informoval o tom web eXtra.cz.

Ve spotu tvůrci “zaparkovali” invalidního muže do postele ženy jiného muže, který je jistě právě jedním z těch, který neoprávněně zabírá invalidní parkovací místa. Když se pak s manželem míjejí ve dveřích a pohlédnou na sebe, má milenec ve tváři výraz zadostiučinění. Na konci se pak zeptá lidí: “A co kdybych já zabral tvé místo?” 

Pod videem následně převažovaly negativní komentáře nad těmi pozitivními, i když i těch se pár našlo. “Je to tak špatné, až je to geniální,”napsal jeden. Ostatní v tom však žádnou genialitu nenašli. “Vážně nemáte lepší nápad?” “Jako člověk z branže bych si přál poznat proces projektování a realizace tohoto spotu!” “A to jsem bývala hrdá, že jsem obyvatelkou Gdyně.” 

Podle všeho to vypadá, že tento spot není jediným přešlapem města, ale že jich je na kontě celá řada. Není tedy divu, že jeho obyvatelé začínají mít zlost a pro reklamu tohoto typu nemají moc pochopení. Přesto musíme uznat jednu věc a sice, že se o tomto spotu velice mluví, čímž se také dostává do povědomí hlavní poslání tohoto videa, že lidé nemají neoprávněně parkovat na invalidech. 

Koktejl - další články

Doporučujeme