V americkém Kapitolu se zjevuje démonická kočka. Historka má vtipné vysvětlení

30. ledna 2022·Koktejl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

V sídle amerického Kongresu má podle serveru Atlasobscura.com pobíhat démonická kočka. Kapitol je známý svými podzemními chodbami, a to přímo vybízí k duchařským příběhům. Právě k nim se řadí příběh o přízraku černé kočky, která předpovídá neblahé změny.

Pověst o démonické kočce vznikla za dob Občanské války. Nejčastěji se měla zjevovat tamním nočním hlídačům. “Jeden z nich nejprve uviděl malou černou kočku, což nebylo nic neobvyklého. Kočky totiž měly za úkol regulovat počet hlodavců v budově. Když se ale k němu přiblížila, měla vyrůst do velikosti tygra. Po chvíli se na něho vrhla. Před dopadem však zmizela,” popsal pověst pro server průvodce Steve Livengood.

Časem se historka postupně měnila a přízrak pokaždé vypadal jinak. Dokonce se mu začalo připisovat že předpovídá národní tragédie a změnu politického vedení v zemi. “Jde pravděpodobně o nejznámější strašidelný příběh z hlavního města,” uvedl průvodce.

Celý příběh navíc podpořil důkaz. “Může za to zřejmě fyzický důkaz v podobě otisku kočičích tlapek na podlaze Kapitolu,” dodal serveru Steve a dodává, že on k tomu ale má logické vysvětlení. “V roce 1989 došlo k výbuchu plynu, podlaha musela být nahrazena novým betonovým povrchem. Je tak možné, že se po něm přešla nějaká kočka.”

Později se ukázalo, že všichni, kdo tvrdili, že přízrak démonické kočky viděli, měli potíže s alkoholem. Dokonce Kapitol zavedl, že ten, kdo se s tímto stvořením setká, má nárok na jeden den zotavovacího volna. Není tedy divu, že střet s přízrakem v minulosti hlásilo tolik hlídačů.

Koktejl - další články

Doporučujeme