Veganská farma nabízí psí maso. Ukazuje pokrytectví lidí, kteří konzumují “normální” maso

30. srpna 2021·Koktejl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Vegani ze společnosti Elwood’s Organic Dog Meat založili „farmu“, která s nadsázkou nabízí psí maso. Chtějí upozornit na fakt, že někteří lidé jedí maso, přestože určité druhy masa z etických důvodů odmítají. Podle nich není rozdíl mezi psy, prasaty či kuřaty. Informaci zveřejnili na svém Facebooku.

Biofarma Elwood’s Organic Dog Meat na psí maso je veganský projekt, který zatím funguje jen na internetu. Aktivisté se tím snaží poukázat na pokrytectví těch, kteří si při jezení masa vybírají jen ty, které jsou společensky “správné”. Informace uveřejnili na svém Facebooku.

Farma kopíruje slogany biofarem s běžně chovanými hospodářskými zvířaty. „Nabízíme maso ze psů z volného výběhu, organické, čerstvé a nikdy nemražené,“ píšou autoři stránek. Psi by podle nich nikdy nebyli dopovaní antibiotiky a byli by humánně poráženi.

Stránky mají dvě varianty, dokážou se překlopit na stejnojmennou farmu, která ovšem nabízí vepřové maso. „Je to tak lepší?“ pokládají řečnickou otázku zakladatelé. „Pokud ano, proč ve vás vzbuzuje jiné pocity pomyšlení na zabíjení psů a prasat, zvířat chytřejších, než jsou psi?

Na drastických přirovnáních se snaží čtenáře přesvědčit, že je pokrytecké milovat jeden druh zvířat a odmítat jejich zabíjení. A na druhé straně konzumovat maso jiných zvířat. Podle nich neexistuje rozdíl mezi psy, prasaty, krávami nebo kuřaty. Zvláště, když se dá v dnešní době najít spousta alternativ k masu.

Koktejl - další články

Doporučujeme