Nova nahradí Ordinaci seriálem ze Slovenska! V hlavní roli se objeví Aňa Geislerová

25. listopadu 2020·Články·Lenka Skrzeczkova

Seriál Sestřičky (Foto: archív TV Markíza)

O konci oblíbeného seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 jsme vás už informovali. Televize Nova už má ale za něj připravenou náhradu! Produkce přichází se zcela novým formátem, kterým chce zdolat konkurenční seriál TV Prima Sestřičky. Informoval o tom deník eXtra.cz.

Bylo jasné, že se Nova Ordinace nezbavila jen tak. V časech své největší slávy sice každý díl seriálu sledovalo v průměru více než dva miliony diváků, podíl na sledovanosti podle Mediaguru překračoval i 50 %. Bohužel s nástupem seriálu Slunečná na konkurenční televizi zájem postupně opadával.

“Ordinace už slábla, a tak se do toho vedení rozhodlo zasáhnout,” citoval server eXtra.cz nejmenovaný zdroj. Podle informací stanice koupila nový seriálový formát, který je mimořádně úspěšný na Slovensku.

Lékařské prostředí na diváky platí

“Lékařské prostředí nabízí příběhy plné obyčejných lidských dramat všedního dne, nemoci navíc známe všichni, a tak se dokážeme s postavami v seriálu ztotožnit,” uvedl zdroj. “Koupila seriálový formát, který je mimořádně úspěšný na Slovensku a jmenuje se Sestřičky. Natočí si ho podle sebe znovu,” dodal.

Oficiální příběh je na stránkách TV Markíza uveden, jako příběh o čtyřech zdravotních sestřičkách, které pracují na oddělení hematologie. Všechny jsou zároveň matky, manželky, milenky, přítelkyně a spojují je také pacienti, poslání a naděje. Nova si je plně vědoma, že budou muset vymyslet originální název. Jelikož původní název Sestřičky už má zabraný Prima.

Kdo si v novince zahraje

Televize již natáčení zahájila. Jednu z hlavních rolí ztvární Aňa Geislerová a po jejím boku si zahraje její sestra Ester. “Spolu budou velmi silná dvojka,” uvedl zdroj blízký štábu TV Nova pro eXtra.cz. Dále se na place objeví Martina PreissováKarel Heřmánek mladší.

Další obsazení prozatím není známé. Otázkou je, zda staro-nový formát diváky osloví. Hodně lidem totiž může připadat, že se jedná o napodobeninu seriálu zmíněné konkurenční televize.

Foto: Instagram karelhermanek/Instagram martinapreissova/Dobrý start

Články - další články

Doporučujeme