Fotografka zachycuje krásu opuštěných míst. Tady byste o samotě zůstat nechtěli

9. září 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram / kimzier11

Místa, která si pro své snímky vybírá fotografka Kim Zier, rozhodně netrpí nedostatkem atmosféry. O samotě byste na nich ale zřejmě noc strávit nechtěli. Jedná se totiž o stavby již dávno opuštěné, rozpadlé a zapomenuté. Uvnitř ruin se však stále může skrývat velká krása.

Opuštěná místa často lákají odvážné zvědavce, kteří se na vlastní nebezpečí vydávají je prozkoumat, než nadobro zmizí z povrchu zemského. Jedním z nich je i fotografka Kim Zier z Monroe Township v New Jersey. Právě ta nejzapomenutější místa jí často připadají nejkrásnější.

Je to právě nedotčený nádech historie, který tolika lidem bere dech – na těchto místech jako by se čas skutečně zastavil. Panství, divadla, kina, rodinné domky, kostely, synagogy, věznice i bývalé nemocnice, každé místo má svého unikátního genia loci, kterého se Zier pokouší zachytit.

Žena k tomuto účelu využívá i historické rekvizity, které si s tebou občas přináší. Právě to někteří lidé kritizují jako necitlivý zásah, jiní však oceňují, jak s jejich pomocí posilní výslednou emoci díla.

Její tvorbu můžete nalézt na jejím Instagramu a na Facebooku.

Zábava - další články

Doporučujeme