Kočka přinesla své nemocné kotě do nemocnice. Zdravotníci jim pomohli

1. května 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto: Twitter

Fotky pořízené na pohotovosti v istanbulské nemocnici se nedávno staly hitem internetu. Toulavá kočka totiž na oddělení přinesla své nemocné kotě a místní zdravotníci mu přispěchali na pomoc. Kočka i její mládě jsou už naštěstí v pořádku.

Krásný příběh se stal virálem poté, co Merve Özcan sdílel na Twitteru několik fotografií s dojemným vysvětlením. “Dnes jsme byli v nemocnici na pohotovosti, když dovnitř přispěchala kočka se svým kotětem v tlamě,” napsal Özcan.

Podle tureckých médií se dvojice okamžitě zhostili zdravotníci a kotě vyšetřili. Kočičí máma je všude následovala a nespustila své mládě z očí.

Zatímco se zdravotníci věnovali kotěti, dostala maminka trochu mléka a nějaké jídlo, aby byla klidnější. V Turecku je běžné, že lidé pečují i o toulavá zvířata. Nechávají jim venku vodu a jídlo podobně, jako mnozí Češi.

Nakonec bylo koťátko i s mámou předáno do péče veterinářů, kteří přeci jen poskytnou dvojici lepší péči. V současnosti už jsou podle médií oba v naprostém pořádku a těší se pevnému zdraví.

Dojemný příběh sdílelo na Twitteru více než 80 tisíc lidí a dostal se i na další sociální média. Také na nich si vysloužil značnou pozornost.

“Tohle se stalo i u nás ve městě s kočkou, která rodila. Měla problémy a přišla do nemocnice, kde začala mňoukat. Pomohli jí, a doktor, který k ní zavolal veterináře, si ji nakonec vzal domů,” svěřil se například na Redditu člověk s podobnou zkušeností.

Zábava - další články

Doporučujeme