Manžel dal ženě ultimátum: Buď já, nebo tvých 30 psů! Vybrala si dobře?

14. listopadu 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

V kritické situaci občas jeden z partnerů přistoupí k ráznému ultimátu. A právě tuhle metodu si zvolil i Angličan Mike Haslam (53) po 25 letech manželství s jeho ženou Liz (49). "Buď já, nebo tvých 30 psů," poručil jednoho dne Liz, aby si vybrala. Žena totiž desítky let svého života strávila péčí o opuštěné psy. Nakonec si Liz vybrala chlupaté společníky. "Od té doby nejsme v kontaktu," přiznala se.

Liz Haslam pochází z opravdu zvěromilné rodiny. Její matka chovala papírové West highland white teriéry a její otec provozoval společnost prodávající psí žrádlo. Ženě tak vždycky blízkost zvířat připadala přirozená a péče o ně ji naplňovala dobrým pocitem.

Když jí bylo 16 let, seznámila se s Mikem a v roce 1991 se vzali. Prožili spolu 25 let. Během nich Liz vybudovala nadaci BedforBullies (pelíšky pro bulíky, pozn. red.) a přijímá bullteriéry, které ostatní útulky nevezmou. V její péči se postupně nashromáždilo 30 psů.

Feeling better dotster !!!

Zveřejnil(a) Liz Haslam dne Čtvrtek 22. března 2018

Někteří mají vážné problémy. 5 psů je hluchých, 2 nemají jedno oko, jeden má poškozený mozek a někteří byli kdysi používáni pro nelegální psí zápasy. Jednoho dne už ale Mikovi ruply nervy a dal své manželce ultimátum – buď on, nebo psi. Liz si bez velkého váhání vybrala psy.

“Myslela jsem si, že po pětadvaceti letech by měl vědět, že se nemíním svých psů někdy vzdát,” svěřila se na serveru Bored Panda. Psi podle ní nejsou mazlíčci, ale jedná se o jedince, kteří nemohli být umístěni do dočasných péčí k jiným lidem.

Just surveying my manor xxxx

Zveřejnil(a) Liz Haslam dne Neděle 13. května 2018

“Od té doby jsem ho neviděla, ani nejsme v kontaktu. Řekl mi, že odchází a že si zařídil jiné ubytování, zabalil si tašky a šel,” popisuje žena. Liz tráví péčí o psy až 18 hodin denně a přiznává, že například odjet na dovolenou pro ni zkrátka nepřipadá v úvahu.

“Nemůžu se jen tak rozmyslet a říct, že už to dál nebudu dělat, je to moje zodpovědnost. Vzala jsem ty psy k sobě, nemůžu s tím jen tak přestat,” říká žena. Dodává ale, že si tento životní styl sama vybrala a i když je náročný, miluje ho.

Zábava - další články

Doporučujeme