VIDEO: Kolik dokážete unést piv? Takhle vypadá světový rekord!

13. září 2016·Jídlo a pití·Redakce

Spousta chlapů o tom už při posezení v hospodě přemýšlela: kolik půllitrů bych dokázal unést? Pokud jich nezvládnete alespoň 27, tak slavní nebudete. Přesně tolik totiž zvládl unést Matthias Völkl a stanovil světový rekord!

Šestadvacetiletý Němec rekord překonal v pondělí v Mnichově, když se mu podařilo do vzdálenosti 40 metrů bezpečně odnést 27 litrových mázů, jak se tradiční bavorské pivní sklenice nazývají, vážily 66,7 kilogramů. Völkl se na trasu ve slavné mnichovské pivnici Hofbräuhaus původně vydal s 29 sklenicemi, dvě z nich ale při pokládání na stůl rozbil. I tak by se jeho výkon měl zapsat do Guinnessovy knihy rekordů.

Mladý muž se na pokus důkladně připravoval půl roku. Čtyřikrát týdně chodil do posilovny a často vypomáhal jako číšník na různých oslavách. Doma pak podle německých médií trénoval i tak, že čtyři desítky metrů překonával se sklenicemi naplněnými vodou. Základem úspěchu je prý správný úchop. V každé ruce má přitom šest mázů, další staví na ně. Nezbytná je podle Völkla, který má pivo velmi rád, také abstinence před výkonem.

VIDEO: Zajít si na pivo jinak – k jediné pivní fontáně na světě!

Nejoblíbenějším pivem v Česku je Plzeň. Statistiky totiž (většinou) nelžou!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme