Koťata zůstala bez mámy. Ujal se jich nečekaný rodič

10. května 2020·Zábava·Barbora Pisingerová

FOSTERKITTENMEMOIRS

Když pracovníci záchranné stanice pro kočky odchytli čtyři malá koťátka s jejich matkou, zjistili, že kočičí máma je těžce nemocná. Koťátek se však jako náhradní rodič ujal někdo, od koho by to nikdo nečekal - zrzavý kocour Leo!

Čtyři malá koťátka spolu s maminkou žila v americkém státě Oregon na střeše přívěsu. Když si jich všimla pracovnice záchranné stanice Krissy, rozhodla se je z nuzných podmínek zachránit. A dobře udělala!

Poté, co zachránci strávili celý den odchytem rodiny koček, totiž zjistili, že maminka, která dostala jméno Nudle, je těžce nemocná. Břicho měla plné jakési tekutiny a veterináři měli podezření na závažnou infekci. Aby mohli přistoupit k operaci, bylo ale potřeba, aby kočka přestala produkovat mléko a její zbytnělá tkáň trochu splaskla.

Jistě si však dovedete představit, že to znamenalo krutou ránu pro její malé. Nějaký čas museli zůstat bez mámy. Krissy se rozhodla, že čtyři malinkaté chlupáče dočasně ubytuje u sebe, aby měli dostatek lásky a pozornosti. A právě v jejím domově se Roni, Toni, Tini a Lini seznámili s kocourem jménem Leo.

Nebylo to přitom tak dlouho, kdy tehdy pouze čtyřtýdenní koťátko Leo potřeboval zachránit. Dnes je to už ale velký, sedm a půl měsíce starý kocourek. Koťata si instinktivně myslela, že zrzavý kocour je jejich matka. A on je při tom nechal. Něžně si s nimi hrál, olizoval je a dohlížel na ně.

Podle Krissy je Leo zkrátka takový. Na všechna ostatní zvířata je hodný a jako jediný je také všeobecně oblíbený. Koťátka měla štěstí, že našla právě takového pečovatele!

 

Zábava - další články

Doporučujeme