Cukrářka vyrábí hororové dorty plné krve a smrti. Dali byste si kousek? GALERIE

14. listopadu 2016·Jídlo a pití·Redakce

Americká cukrářka Natalie ohromuje až neuvěřitelně realistickými dorty. Sladké pochoutky modeluje do podoby lákavých steaků i lidských končetin. Na vlastní svatbu upekla dort, který tvořily useknuté hlavy nevěsty a ženicha. O netradičních výtvorech mladé ženy informoval web The Independent.

“Dívali jsme se právě na horor, a protože mě vždycky bavilo dělat dorty, které vypadají jako živé, hlavně obličeje, tak mě napadlo, že bych mohla udělat naše useknuté hlavy,” popsala cukrářka inspiraci pro překvapivé zpracování svatebního dortu. “Nikomu jsem to neřekla, takže bylo moc zajímavé sledovat reakce. Všechny to šokovalo a všem se to líbilo,” dodala.

Natalie Sideserfová svá cukrářská díla sdílí prostřednictvím svého profilu na Instagramu. Lidské hlavy jsou tu vidět skutečně často. Na první pohled však připomínají sochy propracované do posledních detailů včetně malých vrásek, vousů, vlasů i výrazů ve tváři. Všímaví pozorovatelé však odhalí, že na některých fotografiích jsou už obličeje naříznuté a vykukuje dortový korpus a krém.

Vrchní vrstvu dortu cukrářka a umělkyně v jedné osobě vytváří pomocí čokoládové polevy. Detaily pak dotvaruje z čokoládové modelovací hmoty.

Z některých výtvorů Sideserfové jde až hrůza. Například ze zkrvavené hlavy a lebek napíchnutých na kůly. Mladá Američanka se svým fanouškům pochlubila také dortem ve tvaru ruky, která je k nerozeznání od skutečné končetiny odtržené z lidského těla.

Mistrovským kouskem je i sněhově bílý dort, na nějž cukrářka posadila lidské srdce. Při závěrečné úpravě dortu srdce polévala červenou tekutinou, která připomíná krev. Srdce tak vypadá jako právě vyříznuté. I tento dort byl určený na svatbu.

Sideserfová však peče i méně morbidní kousky. Do sladké podoby přetváří například zvířata nebo komiksové postavy.

FOTO: Reprofoto Instagram

Autor: ČTK / Anna Netušilová

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme