Jak poznat toho pravého? Sedm znaků, které vám ukážou, zda máte u sebe toho nejlepšího partnera

12. října 2021·Životní styl·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Mezilidské vztahy nejsou vůbec jednoduché, to potvrdí každý z nás. A zvláště ty vztahové nám dávají pořádně zabrat. Z počáteční zamilovanosti se přesunete do té nudné fáze, kdy řešíte jen úklid a domácnost. Jak ale poznat, že jste narazili na toho pravého? Odpověď hledá server Independent.

Kolik jste schopni obětovat pro druhého? Vadí vám, když máte odlišné zájmy? Kolik času jste ochotni s partnerem trávit? Jak se chováte, když se hádáte? Co vás na partnerovi nejvíce štve a co na něm zase milujete? Jste ochotni se kvůli němu změnit a vymazat některé lidi ze svého života? To je jen pár otázek, co může pálit naši mysl ve chvíli, kdy jsme ve vztahu.

Odborníci z celého světa se na vztahy zaměřují pravidelně, ale nikdo ještě nepřišel s jednoznačnou odpovědí, jak poznáme, že jsme našli toho pravého. Server Independent ale nabízí pár rad, které nám na některé odpovědi mohou odpovědět.

Kompromis je základ

Vztahová poradkyně Kate Moyle říká, že klíčem každého úspěšného vztahu je kompromis. “Je třeba si uvědomit, že vždycky se může stát, že s partnerem pohádáme. Neměli bychom očekávat, že vše okolo vztahu bude hned dokonalé a perfektně sladěné,” říká. Způsob, jakým jste s partnerem schopni dosáhnout kompromisy, je proto podle odborníků ukazatelem toho, jak se k sobě hodíte.

Spokojenost sama se sebou

Správná osoba po vašem boku vám pomůže zvednout sebevědomí. “Uklidní vás, složí komplimenty a dá vám najevo, jak jste úžasní,” říká vztahový kouč James Preece. Pokud o vás naopak pochybuje a nevěří vám, je načase ho vyměnit.

Dobrý posluchač

Ten, kdo je s vámi ve vztahu, by vás měl umět nejen poslouchat, ale také si pamatovat věci, které mu říkáte. A to bez ohledu na to, jak nudné mu to může připadat. Takový byste měli být i vy a je jedno, zda si stěžuje na kolegy v práci nebo s vámi potřebuje probrat budoucnost vašeho vztahu. Zkrátka by to mělo být oboustranné.

Základní hodnoty

Nemusíte se shodovat úplně ve všem a občas je dokonce dobré, když nesdílíte ty samé názory. Ale neměli byste se rozcházet v těch základních životních hodnotách. Váš vztah byste oba měli vidět podobně a stejnou optikou. “Jste tým a budete tým. Musíte být v tom důležitém na stejné vlně,” říká vztahový kouč.

Diskuze je na místě

Hádky rozhodně nejsou špatná věc, ale ve skutečnosti záleží, jak je pojmete. Pak klidně můžou být i každodenní součástí vašeho vztahu. “Každá diskuze nemusí být nutně nepříjemným argumentem. Pokud máte vedle sebe toho pravého, naučíte se vyjádřit i odlišné a protichůdné názory, aniž by to vztahu ublížilo,” říká Kate Moyle.

Rodina a přátelé jsou dobrý ukazatel

Vaši nejbližší to s vámi určitě myslí dobře, ale při výběru partnera byste se měli soustředit hlavně sami na sebe a na to, co cítíte vy. Když se ale váš protějškem zalíbí vaší rodině a přátelům, je to dobré znamení. “Blízcí lidé okolo vás mohou být skvělými soudci charakteru vašeho partnera či partnerky. Zřejmě vás totiž znají mnohem lépe, než vy sami,” upozorňuje Preece.

Velká gesta nejsou potřeba

Váš partner vám hned nemusí kupovat luxusní dovolené a drahé dárky, aby vám dokázal, že vás miluje. Ve skutečnosti jsou to maličkosti, které jsou mnohem důležitější. “Nemusíte utrácet horentní sumy nebo protějšek rozmazlovat, aby věděl, že na něj stále myslíte. I šálek čaje či kávy ráno do postele či příprava večeře, když přijdete pozdě večer z práce, umí dělat doslova divy,“ popisuje Moyle. I držení za ruce může mít velký význam. Když s někým chodíte, ukazuje vám, že mu tyto gesta nejsou nepříjemná a že mu na vás opravdu záleží.

Životní styl - další články

Doporučujeme