Jak připravit psa na váš odjezd na dovolenou

14. srpna 2019·Životní styl·Karolína Stránská

Co si budeme povídat, i tomu největšímu drsňákovi musí být úzko, když před odjezdem na dovolenou nechává doma svého psího mazlíčka. Ne všechny dovolené jsou dog-friendly, a tak je opuštění psa často nevyhnutelné.

První věc, kterou většina majitelů řeší, je, kam s ním. Možností je několik. Nabízí se psí hotely, nebo najmutí hlídače, který se vám o pejska postará. Tím nejideálnějším řešením je samozřejmě dát na danou dobu pejska k někomu známému, který zná vás i pejska a tím pádem mu poskytne tu nejlepší péči. Hned po vás, samozřejmě. Jak  ale pejskovi zpříjemnit čas, který musí strávit bez vás?

Snažte se s pejskem strávit víc času těsně před vaším odjezdem. Můžete si být jisti, že právě to váš chlupáč ocení.

Ještě než odjedete, pokuste se dohodnout setkání s člověkem, který se o pejska bude v době vaší nepřítomnosti starat. Nejen, že se tak můžete dohodnout na zbývajících detailech, pejsek bude mít navíc šanci se seznámit se svým dočasným páníčkem.

Snažte se předcházet separační úzkosti psa tím, že zajistíte, že pejsek nebude trávit dlouhé chvíle o samotě během vaší nepřítomnosti. Pokud váš mazlíček separační úzkostí trpí, zmiňte se o tom osobě, která ho bude hlídat.

Životní styl - další články

Doporučujeme