Proč být v životě šťastní? Tyto důvody vás o tom přesvědčí

6. října 2019·Životní styl·Lukáš Vaněk

Neprožíváte momentálně radostné dny? Máte špatnou náladu? I když se to lehce píše, pokusíme se vás přesvědčit o tom, proč byste měli hodit starosti za hlavu. Existuje totiž jednoduchých sedm důvodů, kterými byste se měli řídit.

Na světě jsou lidé, kteří vás mají rádi a jsou na vás závislí

Jistě máte ve svém okolí někoho, komu na vás záleží i v těch nejsložitějších životních situacích. Někoho, kdo vás za jakýchkoli okolností podrží. Už jen proto byste měli být kvůli takovýmto osobám plni života, pokusili se hodit starosti za hlavu a ukázali svému okolí veselou tvář.

Jste naživu

Ať už jste smutní z toho, že jste nemocní, nedaří se vám v práci, nenašli jste svou spřízněnou duši, mějte na paměti skutečnost, že jste alespoň naživu. Daru života si totiž váží málokdo, i když je to na světě to nejcennější. Teď se zamyslete nad tím, co kdyby byl dnešek nebo zítřek vaším posledním dnem. Zřejmě byste jej nechtěli strávit tím, že budete litovat všeho, co jste v životě nestihli nebo nemáte. Je přece jasné, že se pokusíte si poslední den ve svém životě pořádně užít.

Šťastní lidé jsou produktivnější

Kdo si myslíte, že je v životě nebo v práci produktivnější, osoba, která je šťastná a usměvavá, nebo ztracená existence, jež neustále hořekuje nad tím, jak je svět k ní nespravedlivý? Pokud si vyberete radost a štěstí, bude to mít pozitivní dopad i na váš nejen soukromý život. Stoprocentně vám to zlepší chuť i pracovat.

Šťastní lidé mají lepší vztahy

Podle průzkumů jsou lidé v manželském svazku daleko šťastnější než svobodní jedinci. Neznamená to však, že si musíte nutně někoho vzít, abyste byli šťastní. Když se rozhodnete být veselejší, šťastní, bude to mít pozitivní dopad na váš vztah například s lidmi ve vašem zaměstnání nebo blízkém okolí.

Svět potřebuje více šťastných lidí

Bohužel žijeme v době, kdy světem otřásají války, chudoba, hlad nebo živelné katastrofy. Jedna věc je ale jistá, jak nás rodiče v dětství učili: Dobro vždycky zvítězí nad Zlem. Proto i jakákoli pomoc či dobrý skutek od šťastného člověka může způsobit řetězovou reakci, která může změnit svět. Vyberte si proto být štěstí a radost, abyste je mohli v tom nejlepším případě rozdávat i dál.

Život se vám může změnit každým okamžikem

Možná se cítíte dobře, možná ne. Nikdy nevíte, co vám život přichystá. Ze dne na den můžete přijít o zaměstnání, někoho, koho milujete, nebo se můžete dozvědět život ohrožující nemoc. Proto nic neodkládejte a začněte si naplno užívat života, jako kdyby měl co nevidět skončit.

Šťastní lidé jsou zdravější

Jestliže potřebujete další důvod, proč být šťastní, tak se zamyslete nad tímto jednoduchým příkladem. Nešťastní lidé mají tendenci jíst nezdravě, nesportovat a vůbec o sebe nepečovat. Podle průzkumu se mnohem lépe o sebe starají právě šťastní lidé, kteří přemýšlí i nad tím, které jídlo je méně či více zdravé. Přece nechcete skončit zalezlí na gauči a neustále se ládovat dobrotami.

Životní styl - další články

Doporučujeme