Toužíte po krásné opálené pokožce? Tímto se k ní propracujete raz dva

9. července 2022·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Shutterstock)

Nejedna žena touží v létě po krásné a opálené pokožce. Potom, co toho dosáhnou, chtějí, aby opálení vydrželo, co nejdéle. To závisí na správné péči o pokožku. Pojďte se mrknout na triky, které jej podpoří. Informaci přinesl deník Blesk.

Studená sprcha

Nejlepší, co v horkých letních dnech můžete udělat je, dát si studenou sprchu. Nejen že si ochladíte tělo, ale zároveň hydratujete i opálenou pokožku. Když se budete sprchovat pod teplou, začnete se brzy loupat. Perfektní je očistu těla doplnit o olejové sprchové gely, které zajišťují správnou hydrataci pokožky.

Tělová mléka

Na tělové mléko nikdy po opalování nezapomeňte. To totiž vaši sluncem podrážděnou pokožku příjemně zklidní, hydratuje ji a regeneruje. Také krémy zpomalují stárnutí pokožky, které způsobuje UV záření, a to se opravdu vyplatí.

Bílé oblečení

Pokud chcete dát své opálení zaručeně na odiv, tak se po návratu z dovolené oblečte do bílé barvy. Ta jej totiž ještě o odstín zvýrazní.

Betakaroten

Pokud máte stravu bohatou na betakaroten, tak děláte jenom dobře. Ten pokožce dodává správný odstín i lesk. Proto během léta konzumujte hodně meruňky, batáty, mango a mrkev.

Pitný režim

Nedílnou položkou na tomto seznamu je pitný režim. Správná hydratace pomáhá prodlužovat životnost všech vašich buněk. Voda také vyhlazuje pokožku a vyplňuje drobné vrásky.

Samoopalovací krém

Již několik let jsou na trhu tzv. samoopalovací krémy. Při jejich použití se nemusíte bát, že byste měli tělo flekaté jak dalmatin. Když nanesete tenkou vrstvu, tak budete vypadat úplně přirozeně. Nezapomeňte ale na to, že na obličej musíte použít speciální samoopalovák, než na zbytek těla. Tvář je totiž daleko citlivější.

Životní styl - další články

Doporučujeme