Beckham dal svůj instagram k dispozici ženě z Charkova, aby ukázala realitu války

21. března 2022·Krize na Ukrajině·Redakce

David Beckham (Zdroj foto: Profimedia)

Někdejší fotbalová hvězda David Beckham se rozhodl zajímavým způsobem ukázat světu realitu války, která teď sužuje Ukrajinu. Svůj instagramový účet, na kterém má 71,5 milionů sledujících, dal k dispozici ukrajinské lékařce z porodnického oddělení nemocnice v Charkově, městě, které je pod palbou ruských vojsk. Bude tak možné vidět záběry z nemocnice, kde jsou ženy se svými novorozenými dětmi v provizorním prostředí ve sklepě budovy. Sám Beckham to oznámil ve videu na sociálních sítích.

“Dnes předávám své sociální sítě Iryně, vedoucí regionálního perinatologického centra v Charkově na Ukrajině, kde pomáhá matkám při porodu. Přejděte na mé stories, abyste se dozvěděli víc o úžasné práci, kterou Iryna a jí podobní zdravotníci dělají pro záchranu životů na Ukrajině. Přispějte, prosím, jak můžete na podporu UNICEF a lidí jako Iryna pomocí dárcovského odkazu v mém biu,”napsal dnes David Beckham pod video, ve kterém vysvětluje, proč pro dnešní den předává svůj instagramový účet  lékařce z porodnického oddělení nemocnice v Charkově. 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený David Beckham (@davidbeckham)

V komentářích mu za to ihned UNICEF moc poděkoval. Na jeho profilu tak můžete vidět záběry ze sklepů tamní porodnice, kde se maminky starají o svá miminka na seřazených lůžkách podél zdí. První dny si se svými dětmi prožívají v šeru a ve strachu.

První den války jsme přestěhovali všechny těhotné ženy a matky s novorozenci do sklepení. První dny byly nejtěžší. Museli jsme se naučit, jak pracovat i za bombardování a útoků,” popsala podmínky Iryna. Dále popsala příběh ženy, která porodila syna dva dny po začátku války. Ten měl po porodu potíže s dýcháním. “Chlapci už je teď lépe, ale dům jejich rodiny byl zničen a oni se nemají kam vrátit, konstatovala. “Doktoři, sestřičky, všichni tu máme strach, pláčeme, ale nevzdáváme se,” dodala lékařka.

Krize na Ukrajině - další články

Doporučujeme