Bude Schumacher znovu ve formuli 1? Jeho syn chce být mistr světa!

24. prosince 2016·Celebrity·Redakce

Michael Schumacher a jeho syn Mick

Jeden z nejslavnějších jezdců formule 1 Michael Schumacher se už tři roky zotavuje z těžkého úrazu hlavy. Přesto je možné, že se v budoucnu opět dočkáme slavného jména mezi těmi nejlepšími.

Syn sedminásobného mistra světa Mick Schumacher bude totiž v příštím roce startovat v seriálu formule 3. Přestup z juniorské F4 po dvou letech považuje sedmnáctiletý talent za další krok k cíli napodobit jednou otce, závodit v královské automobilové třídě F1 a stát se v ní mistrem světa.

“Sezona 2017 bude rozhodně pořádná výzva, nemůžu se dočkat,” řekl listu Bild jezdec italského týmu Prema Power. “Zase se to v profesionalitě o kousek přiblíží k formuli 1, takže to bude znovu o něco těžší. Termín na vstup do formule 1 žádný nemám. Prostě až se na ten krok budu cítit. Jednou chci být mistrem světa formule 1. To chce, myslím, každý jezdec,” doplnil.

Ve formuli 4 debutoval Mick Schumacher vloni. V této sezoně závodil v německém a italském šampionátu a v obou případech obsadil konečné druhé místo. Jeho slavný otec se ve svém domě ve Švýcarsku zotavuje z těžkého úrazu hlavy, který utrpěl v prosinci 2013 při nehodě na lyžích. Poté podstoupil dvě operace mozku a byl několik měsíců v kómatu.

Michael Schumacher a jeho syn Mick

Michael Schumacher a jeho syn Mick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: wikipedia, facebook

Celebrity - další články

Doporučujeme